fbpx

MERKTRAJECT

NEHEMÍA

TIJD OM VAN GEVESTIGD NAAR MARKTLEIDER TE BEWEGEN?

GRENSVERLEGGEND EN
ONGEKEND IN DE MARKT

Ik help Innovatief Bouwend NL op een slimme, snelle en doeltreffende manier te positioneren en te branden. Met als resultaat: groeikansen, markt(h)erkenning en concurrentiekracht. Dit realiseer ik binnen vier maanden, terwijl jouw tijdsinvestering beperkt blijft tot acht uur per maand. Grensverleggend en ongekend in de markt.

Stop met
achterom kijken

De afgelopen jaren ben je een gevestigde naam geworden in de regio. Je hebt een waanzinnige portefeuille aan klanten, een rijke bedrijfshistorie en hebt diverse specialisaties onder één dak. De afgelopen jaren heb je alleen weinig gedaan aan je merkbeleving – zeg bijna niets.

 Hierdoor verlies je niet alleen marktpositie, maar hou je ook getalenteerde, nieuwe medewerkers op afstand. Het is tijd om te zorgen dat de voorkant van jouw bedrijf van deze tijd is en grensverleggend in de markt.

You can’t read the label
when you’re inside the bottle

DEZE 1 TOT 3 UITDAGINGEN ZIJN BIJ JOU VAN TOEPASSING:

Talent tekort

Doordat je geen onderscheidend verhaal hebt met krachtige merkidentiteit heb je moeite met gekwalificeerde collega’s aantrekken en behouden. Dit schaad de productiviteit en de innovatie in je bedrijf.

Verlies van marktpositie

Je hebt een verouderde uitstraling en hierdoor een verminderde relevantie in de markt. Hierdoor verlies je steeds meer marktpositie wat op de lange termijn zal leiden tot lagere omzetten en winst.

Gemiste Groeikansen

Je maakt nog niet optimaal gebruik van het marketinglandschap dat leidt tot omzetverhoging. Behaal je bedrijfsdoelen en profiteer van de groeimogelijkheden door je kernwaarden uiteen te zetten vanuit een sterk fundament en merkstrategie.

“Top samenwerking met mooi resultaat. Iemand die meedenkt en zodoende echt het verschil maakt. Iemand die de klant echt aanvoelt en daarop schakelt!”

— Pedro van Helden, directeur
Solvid Ondernemen

DIT HEB JE
NÙ NODIG

1. strategisch fundament

 Een gedetailleerde uiteenzetting van de strategische doelen van jouw organisatie, evenals de strategieën en tactieken die zullen worden ingezet om die doelen te bereiken zoals een concurrentieanalyse.

2. merkbeleving en strategie

Het essentiële kompas waarin de unieke waarde, visie, missie, kernaarden etc. terug komt. Voor een onderscheidende en betekenisvolle merkervaring.

3. (re)branding & communicatie jaarplan

De visuele vertaalslag van fase 1 en 2 waarbij er een vernieuwde huisstijl wordt gecreëerd incl. branding en aansluitend een plan van aanpak.

maak kennis met:

MERKTRAJECT

NEHEMÍA

Merktraject NEHEMÍA biedt een holistische marketingbenadering die perfect aansluit bij jouw bedrijfsdoelen en groeiambities. In slechts vier maanden transformeren we jouw bedrijf naar een marktleider met beperkte tijdsinvestering, dankzij mijn expertise in content creatie, storytelling, visuele identiteit en merkstrategie. Bereid je voor op zakelijk succes in de snel veranderende wereld van bouw, techniek en IT. Neem nù contact op en ontdek hoe we jouw merk naar nieuwe hoogten kunnen tillen.

UIT DEZE ELEMENTEN BESTAAT HET TRAJECT:

01

OFFLINE KENNISMAKING

We starten met een offline kick-off waarbij we het doel van het merktraject bespreken, de verwachte resultaten en de tijdslijn. Hierna volgt er een bijpassende offerte. 

02

STRATEGISCHE
SESSIES

Samen met het management houden we één á twee belangrijke bijeenkomsten. Hier gaan we dieper in op bedrijfsdoelstellingen, waarden, missie en visie. Deze input en inzichten worden gebruikt voor zowel een externe analyse, het uitkristalliseren van een doelgroep en het identificeren van mogelijke kansen voor de merkpositionering.

03

MERKBELEVING
& IDENTITEIT

In deze fase wordt de unieke waardepropositie en kernboodschap gedefinieërd. Ook worden de visuele elementen zoals kleur, kleurenpallet en designelementen al besproken om het merkimago vorm te gaan geven.

04

BRANDING &
COMMUNICATIE

In deze fase brengen we de voorgaande fases tot leven in een nieuw design van huisstijl tot aan social media templates incl. brandbook. Ook ontvang je een merkactieplan incl. merkcommunicatie, online aanwezigheid, marketingkanalen en content creatie. Dit doe ik samen met Suzan van Daalen van Suzign.

Hybride. Holistisch. Helder.

RESULTATEN

Een heldere merkidentiteit die weerspiegelt wie het bedrijf is, wat het vertegenwoordigt en waar het voor staat.

 

 

01

Een coherente communicatie waardoor een heldere boodschap wordt overgebracht aan o.a. potentieel talent.

 

 

02

Vergrote merkbekendheid en top-of-mind bij de juiste doelgroep & investeerders.

 

 

03

Grotere klantloyaliteit en vertrouwen, waardoor klanten eerder geneigd zijn om terug te keren en aanbevelingen te doen.

 

 

04

Meer veerkracht, betere differentiatie, groeiend marktaandeel en verbeterde interne betrokkenheid van collega’s.

 

 

05

WERK MET MIJ

SCENARIO NO. 01

Done With You

In vier maanden hebben we diverse contactmomenten waarop jij input levert, ik schrijf en presenteer. Hierbij garandeer ik je dat je jouw bedrijf herpositioneert en rebrand anno nu volgens het vaste NEHEMÍA merktraject.

SCENARIO NO. 02

Projectbasis

Je hebt een vraagstuk dat binnen de stappen van NEHEMÍA past, alleen niet feilloos. Maatwerk is nodig voor waar je nu staat en naartoe wilt.

Je hebt een vraagstuk dat doorgrond moet worden en voor jou prijswinnend aan moet voelen. Hiervoor heb je niet alleen de laatste trends, de beste cases en vernieuwende, rake strategische modellen nodig.

Want laten we eerlijk zijn, eigenlijk ben je simpelweg op zoek naar een feilloze intuïtie. Bij deze, je hebt haar gevonden.

SCENARIO NO. 03

Interim & Freelance

Ik ben in te huren als interimmer waarbij ik graag jouw plannen ter uitvoer breng als marketing strateeg.

 Hierbij vind ik uitdaging in het bedenken van concepten, plannen schrijven, een sparringspartner zijn om je te leiden naar een sterke bedrijfsidentiteit, een merkstrategie consistent uitvoeren en bewaken van begin tot eind.

Daarnaast buig ik complexe materie moeiteloos om naar creatieve, strategische plannen. Geef mij de hoogste berg die je hebt en ik beklim hem.

I’m your NEHEMÍA

VAN MARJOLEIN SLEVEN, DIRECTEUR LINK-IT:

“Scherp, snel, resultaatgericht.”

“Met Daphne kun je meters maken. Daphne is scherp en snel en zorgt voor resultaat. Daarnaast een prettige persoonlijkheid om mee te werken.”

– Marjolein

Aan de slag met iemand die de klappen van de zweep kent en het pad + uitdagingen al meerdere keren heeft afgelegd?

Succes Verhalen

BLICON REBRANDDE BINNEN EEN MAAND

“Hier word ik serieus blij van! Inhoudelijk zeer sterk document, complimenten.” – Femke de Leeuw, directeur Blicon

Blicon ging aan de slag met een social media abonnement vanuit een vernieuwde positionering, maar ging toch over stag om de gehele huisstijl tevens te rebranden.

SOLVID ONDERNEMEN POSITIONEERDE ZICH ONDER HET NIEUWE VICTORIS GROEP

“Iemand die het verschil maakt.” – Pedro van Helden, directeur Victoris

“Top samenwerking met mooi resultaat. Iemand die meedenkt en zodoende echt het verschil maakt. Iemand die de klant echt aanvoelt en daarop schakelt!”

Social-media-beheer

JOORE WERKT AAN EEN STERK EMPLOYER BRAND

“Super fijn schakelen en snel meters maken met Daphne.” – Raymond Joore 

Voor Joore verzorg ik al meer dan twee jaar de social media kanalen en werk ik met Raymond Joore en Swaans Communicatie aan een sterk employer brand. 

Whatever makes you weird is probably your greatest asset. Brand your Greatness,
kill your doubt.

Ik zie teveel bedrijven die níet de essentie pakken van wie ze diep in hun ziel zijn. Juist als we dít gaan communiceren, komt alles op het gebied van groei, marktherkenning en concurrentiekracht in een stroomversnelling.

— DAPHNE, MERK- EN MARKETING STRATEEG

YOU’RE STRONGER THAN YOU THINK.

Als je op mij lijkt, heb je hulp nodig om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Hierbij wil je gewoon dat iemand je vertelt wat werkt.

Een strategie schrijven en tegelijkertijd output creëren kunnen hand-in-hand gaan. Mits de fundering er wel ligt en je medewerkers in dienst hebt die veranderbereidheid in zich hebben. Die mee willen bouwen on- en offline en die zich samen als een tribe voelen. Laten we samen groter denken en uitvoeren.

You’re in the right place.

AAN HET EINDE VAN EEN NIEUWE MERKSTRATEGIE WEET / HEB JE:

+

Jouw unieke waarde, waarom je doet wat je doet, scherpe kernwaarden, visie, missie & meer — je merkcompas & DNA.

+

Weet je wat je uitgangspunten, onderscheidend vermogen en unieke waardepropositie is.

+

Weet wat je moet posten en wat je moet zeggen op Social Media, zodat je ermee aan de slag kunt.

+

Een sterke merkbeleving:  weet je waar je in gelooft, wie je bent, welke toon je zet in de markt en welke bedrijfscultuur bij jou past.

+

Is de basis gelegd om je complete bedrijf in een nieuw jasje te steken en met een communicatieplan opnieuw in de markt te zetten.

+

Trek je getalenteerd personeel aan om je team te versterken en je bedrijf uit te bouwen.

“Vol enthousiasme prikt ze zo door het vraagstuk van de klant heen en komt ze met sterke oplossingen en ideeën. To the point en snel, met hart voor het vak.”

“Daphne weet van aanpakken. Toen ik haar om hulp vroeg bij een merk, marketing & branding project stond haar creatieve brein meteen aan. Haar merkbeleving was een schot in de roos, de klant is meer dan tevreden en voor mij als designer was het een perfecte en complete blauwdruk voor de uitwerking. Ik kan Daphne daarom ook van harte aanbevelen.”

— SUZAN VAN DAALEN, SUZIGN

MAAK KENNIS MET MIJ

OVER
DAPHNE

Als hoogsensitieve- en hoogbegaafde jonge vrouw sta ik graag in de frontlinie als pionier. Ik ben iemand die altijd een weg vind of er simpelweg één creëert. Een denker en een bouwer. The best of two worlds.

MIJN WHY

Ik ben jouw plek om jouw visionaire ideeën te laten ontkiemen

Ik werd vaak als ‘te veel’ ervaren – te direct, te intens en te snel denkend. Maar in plaats van me aan te passen, omarm ik nu mijn intensiteit als kracht. In 2020 koos ik mijn eigen weg en nu waarderen opdrachtgevers mijn gedrevenheid en veelzijdigheid.

Mission Accomplished!

Deze fijne opdrachtgevers gingen je al voor:

Mallens Bouw Social Media Strategie
Hoppenbrouwers Installatietechniek, positionering werkgeversmerk, scholenmarketing en engineers aantrekken plan vn aanpak
Joore Social Media Strategi en Social Media Beheer
Suzign Suzan van Daalen Grafisch Ontwerp samenwerkingspartner
Hoppenbrouwers Installatietechniek, positionering werkgeversmerk, scholenmarketing en engineers aantrekken plan vn aanpak
Joore Social Media Strategi en Social Media Beheer
Nederlands Jeugdinstituut Social Media Strategie, Social Media Beheer en Werkwijze
Remoticom Branding
Solvid Ondernemen Merkstrategie, Merkpositionering en Merkidenteit
Cadmes Nieuwsbrieven, Conceptontwikkeling en Marketing Communicatie

Hey ho, let’s go!

LET’S TELL GREAT STORIES

Vul dit formulier in om samen een kop koffie te drinkenof stuur even een DM op social media.

Contact

KVK  78309042
BTW  NL003316340B10
IBAN 
NL58KNAB0403479673

 

Hi, ik ben Daphne Wasimin-Maneschijn, woonachtig in Tilburg en opgegroeid in Twente. Mijn werkwijze als merkarchitect is daadkrachting, vindingrijk, energiek en puur. 

Mail & Socials

Volg mij op social media via @daphnemaneschijn: