fbpx

Hoe goed ken jij jouw ideale klant? Jouw doelgroep? Hou je iets over ze bij?

Vandaag neem ik je mee in een aantal kenmerken van mijn ideale klant / relatie én die is niet per definitie leeftijd gerelateerd.

Mijn ideale klant is een vakidoot die alles weet over zijn/haar vak en tegelijkertijd ook over van alles en nog wat in de maatschappij.

Een generalist en levensgenieter pur sang die je zowel met een speciaal biertje óf een goed glas wijn op het terras vindt.

Iemand die houdt van kwaliteit en geen enkel detail mist.

Ze vinden het super om een ander in hun kracht te zetten qua expertise en nemen dit ook aan.

Ze komen na wat ze beloven en doen hun uiterste best om mij op tijd te voorzien van input en feedback.

Vaak zijn het ook control freaks. Pioniers. Extraverte, sociale mensen. Soms zijn ze net als ik hoogbegaafd en hoogsensitief maar nog veel vaker hebben ze een vorm van ADD, ADHD en zijn het gezonde workaholics.

Mijn klanten zijn mensen die verlangen naar vrijheid maar heel tegenstrijdig tegelijkertijd ook zoeken naar controle. Net als ik zelf overigens.

Ze zijn vaak de oudste thuis of de middelste en hebben niet per definitie een kinderwens.

Je vindt ze in musea, op cultuur events, op vakantie in steden én in boekenwinkels met een stuk taart en een goede kop koffie óf verse thee.

Misschien heb ik nu nog iets gemist… maar ik blijf iedere week meer leren over de mentaliteit en de zaken die mijn klanten belangrijk vinden.

En jij, wat vind jij belangrijk in jouw ideale klant? Spreek je deze al genoeg aan denk je?

Voor inspiratie kijk ook eens naar het Mentality model van Motivaction: https://www.motivaction.nl/mentality/het-mentality-model of het BSR-model. Thank me later!