fbpx

“Kan ik in plaats van via via, mijn klanten via social media binnen halen?”

Vroeger liep je achter als je geen website had.
Tegenwoordig loop je achter als je geen social media posts plaatst.

Uitbesteden van social media is daarom steeds relevanter en noodzakelijk om de nieuwe generatie klanten en collega’s aan te trekken.

Ook als jouw manier van werken niet meer van de tijd is, maar die offline exclusiviteit biedt, dan is het tijd om hier online ook mee te profileren.

Want je kunt een waanzinnige omzet en een goed gevulde agenda hebben, maar als je online niet overtreffend bent, dan ben je niet heel toekomstbestendig. Daar heb je geen tijd voor.

Gelukkig heb ík daar wel tijd voor.

Alvast aan de slag met ontwikkelingen voor social media? Hierbij 7 ontwikkelingen voor social media in 2023:

1   Bijna de helft van de jongeren tussen 18 en 24 jaar gebruikt niet de Google-zoekmachine of Google Maps om naar een bepaalde plek te zoeken, maar zoekt op TikTok en Instagram. Dat heeft een Google-topman gezegd.

2   1,6 miljoen Nederlanders zitten dagelijks op TikTok, een stijging van wel 91%.

3   Er is steeds meer behoefte aan een shopping ervaring via social media. Als we kijken naar de grote spelers is Facebook hierin koploper. Maar het Meta bedrijf is lang niet de enige die het mogelijk maakt om te shoppen via social media.

4   Er is meer behoefte aan ‘eerlijke’ en ‘authentieke’ content. Het platform BeReal sluit precies aan op deze behoefte en is daardoor helemaal hot and happening. Je krijgt op een willekeurig moment op de dag een notificatie op je telefoon voor jouw BeReal moment.

5   Betrokkenheid bij social media posts is één, maar het algoritme wil meer en meer interactie zien. Zorg ervoor dat jouw doelgroep reacties achterlaat en het gesprek aangaat. En nóg belangrijker: ga zelf het gesprek aan en reageer hierop.

6   Betrokkenheid bij social media posts is één, maar het algoritme wil meer en meer interactie zien. Zorg ervoor dat jouw doelgroep reacties achterlaat en het gesprek aangaat. En nóg belangrijker: ga zelf het gesprek aan en reageer hierop.

7   Er is een verschuiving gaande van Lead Generatie naar Demand Generatie. Steeds minder vaak laten mensen hun e-mailadres of telefoonnummer achter. Met demand generation richt je campagnes in om enerzijds exposure te creëren rondom je aanbod en anderzijds om beter zichtbaar te zijn. Hierbij geloof je dat loyaliteit uiteindelijk loont.

Wel een website, maar geen social media? Stop met achter de feiten aanlopen. Start met alles tot in de puntjes regelen. Van gevestigd offline naar overtreffend online.


Als je klaar bent om niet in kleine stappen vooruit te gaan, maar te kiezen voor exponentiële groei als marktleider, laten we dan een kop koffie drinken samen.

www.daphnemaneschijn.com/socialmediabeheer | hallo@daphnemaneschijn.com