fbpx

VERNIEUWD POSITIONEREN

Marketing Strategie

Van een visie in je hoofd, naar een krachtig verhaal en strategisch plan op papier. In vijf stappen keren we jouw bedrijf ondersteboven en zetten we binnen vier maanden een compleet (nieuw) bedrijf op een fundament, dat staat als een paal boven water.

 

Klaar om door te breken als leider van jouw markt?

Alleen het zijn van een jarenlang begrip in de regio en een continue stroom aan klanten gaan niet zorgen voor toekomstzekerheid. Het is noodzakelijk om vanuit een vernieuwde positionering met een duidelijke strategie en een passende branding de nieuwe generatie klanten en collega’s aan te trekken.

Als je graag alles tot in de puntjes uitgewerkt wilt hebben, dan neem ik graag jouw bedrijf onder de loep. Om vervolgens met full focus een merkbeleving neer te zetten die jou en jouw klanten omver blaast.

van gezien en gevestigd, naar gegrond en ongeรซvenaard.

Als…


01
Werkethiek en authenticiteit jouw enige visitekaartje zijn.
——————————————————————————–
02 Wat je beloofd aan je klanten schuurt met je online afwezigheid.
——————————————————————————–
03 Je marketing en online uitstraling achterblijft t.o.v. de concurrentie
——————————————————————————–
04 Een vernieuwde positionering uitblijft omdat je te druk bent.
——————————————————————————–
05 Al jaren niets strategisch op papier hebt gezet over je bedrijf.

 

Dan heb je misschien een waanzinnige portefeuille aan bedrijven, een mooie bedrijfsgeschiedenis, veel specialisaties onder รฉรฉn dak, maar heel doordacht werk je dan niet aan je merkbeleving. Daar heb je geen tijd voor.

 

 

"To the point en snel, met hart voor het vak."

“Daphne weet van aanpakken. Toen ik haar om hulp vroeg bij een merk, marketing & branding project stond haar creatieve brein meteen aan. Vol enthousiasme prikt ze zo door het vraagstuk van de klant heen en komt ze met sterke oplossingen en ideeรซn. To the point en snel, met hart voor het vak. Haar merkbeleving was een schot in de roos, de klant is meer dan tevreden en voor mij als designer was het een perfecte en complete blauwdruk voor de uitwerking. Ik kan Daphne daarom ook van harte aanbevelen.

Suzan van Daalen,
Ondernemer, Suzign

ย 

"Bijzonder creatief en prettig mens."

“Daphne is bijzonder creatief en prettig mens om mee samen te werken. Ze gaat recht op haar doel af en wil echt het beste resultaat behalen.

Bob Smets,
Salesmanager, Link-itย 

ย 

"Iemand die het verschil maakt."

“Top samenwerking met mooi resultaat. Iemand die meedenkt en zodoende echt het verschil maakt. Iemand die de klant echt aanvoelt en daarop schakelt!

PEDRO VAN HELDEN
Directeur, Solvid Ondernemen

"We zijn onwijs blij dat we Daphne hebben ingeschakeld."

“Daphne kwam met veel enthousiasme bij ons binnen. In korte tijd maakte ze zich onze (relatief ingewikkelde) organisatie eigen en leverde ze een goed opgebouwde social media-strategie voor onze verschillende kanalen. De templates die ze daarbij ontwierp geven onze social media een veel professionelere uitstraling. We zijn onwijs blij dat we Daphne hebben ingeschakeld. Met haar tips en tricks gaan we de komende tijd zeker vรฉรฉl meer halen uit onze kanalen.”

ROOSJE NAP
Communicatieadviseur, Nationaal agentschap Erasmus+ Jeugd en Europees Solidarity Corps

"Scherp, snel, resultaatgericht."

“Met Daphne kun je meters maken. Daphne is scherp en snel en zorgt voor resultaat. Daarnaast een prettige persoonlijkheid om mee te werken.

Marjolein Sleven,
Directeur, Link-itย 

ย 

"Met veel plezier met haar samengewerkt."

“Daphne kwam bij ons binnen als een jonge, ambitieuze meid die goed wist wat ze wilde. Toen ze uiteindelijk na wat omwegen voor zichzelf begon hebben we nog met veel plezier met haar samengewerkt omdat haar professionele inslag, betrokkenheid en gezelligheid op kantoor Daphne kenmerken als een fijne collega.

DAGMAR PIJNAPPELS
Directeur, SUPERMINDS creative agency

"Ontzettend bedankt voor dit prachtige document."

“Hi Daphne, Wauwwww! Wat ziet het er fantastisch uit! Hella en ik zijn mega onder de indruk. De social media strategie geeft een goed beeld van de mogelijkheden en helpt ons enorm in het bepalen van ons beleid.

Ontzettend bedankt voor dit prachtige document!”

MAARTJE HORVERS,
Eigenaresse, HondenCampus

ย 

wat is…

Het geheime wapen van gevestigde marktleiders?

Traditionele marketing gaat over het overtuigen van zoveel mogelijk mensen over hoe pijnlijk hun probleem is รฉn dat ze dit zo snel mogelijk moeten oplossen. Via de traditionele weg trek je dan klanten aan die onvoldoende intrinsiek gemotiveerd zijn. Dus, die hun probleem nog niet als dusdanig pijnlijk ervaren. Nu is mijn vraag: waarom zou je met zulke klanten willen werken?

Je bent namelijk pas echt maximaal van waarde voor jouw klanten, als ze wรฉten hoe pijnlijk hun probleem is รฉn met jou willen samenwerken, vanwege jouw stempel die je op de wereld drukt via jouw krachtige merkbeleving.

 

Ben jij klaar om intrinsiek gemotiveerde klanten & collega’s
aan te trekken?

BLIJF RELEVANT voor toekomstige generaties

Marketing Strategie

Misschien heb je nog gรฉรฉn idee wat je toekomstige waarde gaat zijn en wat jouw stem is in de markt. Dat zien we vandaag de dag in veel industrietakken. BMW was bijvoorbeeld een van de pioniers in het investeren in elektrisch auto’s, maar organiseerde dat via een apart verkoopkanaal om zijn imago niet aan te tasten. Dat is exact wat Kodak ook probeerde: de bestaande business beschermen. Tesla zet inmiddels de toon en zette de autoindustrie op zijn kop. Bedrijven maken voortdurend dezelfde fout: iedereen is voor innovatie, tot het hen overkomt. Dan worden ze conservatief.

Maak niet dezelfde fout! Zet een merkbeleving neer gebasseerd op een strategisch en gefundeerd plan. Blijf domineren in jouw markt en ga voor een duurzame toekomst met gemotiveerde en enthousiaste collega’s en klantrelaties.

dit is hoe ik werk

De Aanpak

01

Offline Kennismaking

We bellen of mailen even over een offline afspraak. Nadat ik langs ben geweest en we zijn een match, ontvang je van mij een offerte met de prijs van een complete marketing strategie en branding. Bij ondertekening beginnen we met het inplannen van de strategische sessies. We gaan hierbij een traject aan van om en nabij vier maanden.

02

Strategische Sessies

In twee tot drie strategische sessies zetten we het fundament neer van jouw bedrijf.

Verwacht een strategisch document met een concurrentiestrategie, strategische bedrijfsplanning, marktpositionering en nog veel meer.

Bij akkoord en een correctieronde gaan we verder naar het uitwerken van de merkbeleving.

03

Merkbeleving

In de opvolgende maanden gaan we aan de slag met het uitwerken van de merkbeleving. In deze beleving vind je de ziel terug van jouw onderneming. Het is een document waarin jouw uitgangspunten, onderscheidend vermogen, de doelgroep, customer journey, merkarchetype, merk DNA, missie, visie etc. in terugkomt.

Het document sluiten we af met een merk manifest: een pitch die in de kern omvat wie jouw bedrijf is. Het vertrekpunt voor de laatste twee fases. Uiteraard wordt deze fase gepresenteerd en zijn er feedbackrondes inbegrepen.

04

(re)Branding

Nu het fundament opnieuw in de startblokken staat om met de wereld gedeeld te worden, is het tijd voor een authentieke (re)branding die de kernwaarden en de ziel van jouw onderneming weerspiegeld. Naamvoorstellen en sterke slogans zullen de revue passeren en opnieuw wordt er een presentatie voorgeschoteld met diverse (re)branding voorstellen en onderbouwing. In deze fase ontvang je ook een social media strategie incl. aanbevelingen voor jouw huidige online zichtbaarheid. Hiervoor werk ik samen met Suzan van Daalen van Suzign.

05

Jaarplan + Campagnes

Nadat er definitief een logo is gekozen, wordt de (re)branding verder uitgewerkt in een communicatie jaarplan inclusief een merkactivatie campagne bedacht.

Van alle bovengenoemde fases ontvang je uitgewerkte documenten, templates en meer, zodat jouw marketing afdeling hier als de brandweer mee aan de slag kan.

We sluiten deze fase af met een brandbook, een eindpresentatie, champagne en taart.

 

06

Wrap-Up

Bij de eindpresentatie proosten we samen op de toekomst en geef ik je de laatste take-aways mee. Ook doen ik nog een aanbod, mocht je liever nog marketing consultancy of uitvoerend werk bij mij of Suzan neer blijven leggen.

In vier maanden heb je dus een strategisch document, een volledig uitgewerkte merkbeleving, een compleet nieuwe en tijdloze branding, een social media strategie en een communicatie jaarplan waar je laaiend enthousiast over bent.

 

 

 

 

HOE KLINKT DIT?

De resultaten die
je kunt verwachten:

01 Van een bedrijf, naar een krachtig merk.
———————————————————————————-
Van een begrip in de regio naar overtreffend online. 02
———————————————————————————-
03 Van aanmodderen met je marketing, naar een duidelijke koers.
———————————————————————————-
Van een 12 in een dozijn verhaal, naar een sterke pitch. 04
———————————————————————————-

05 Van er zijn voor iedereen, naar een duidelijke scope in je doelgroep.

Niet langer maar van aanrommelen, maar duidelijk op je netvlies waar je voor staat
en waar je de komende tijd naartoe wilt. Rust in de toko. Gemotiveerde medewerkers
in de zaak. Lievelingsklanten aan de koffie.

"Iemand die het verschil maakt."

“Top samenwerking met mooi resultaat. Iemand die meedenkt en zodoende echt het verschil maakt. Iemand die de klant echt aanvoelt en daarop schakelt!

PEDRO VAN HELDEN
Directeur, Solvid Ondernemen

"We zijn onwijs blij dat we Daphne hebben ingeschakeld."

“Daphne kwam met veel enthousiasme bij ons binnen. In korte tijd maakte ze zich onze (relatief ingewikkelde) organisatie eigen en leverde ze een goed opgebouwde social media-strategie voor onze verschillende kanalen. De templates die ze daarbij ontwierp geven onze social media een veel professionelere uitstraling. We zijn onwijs blij dat we Daphne hebben ingeschakeld. Met haar tips en tricks gaan we de komende tijd zeker vรฉรฉl meer halen uit onze kanalen.”

ROOSJE NAP
Communicatieadviseur, Nationaal agentschap Erasmus+ Jeugd en Europees Solidarity Corps

"Scherp, snel, resultaatgericht."

“Met Daphne kun je meters maken. Daphne is scherp en snel en zorgt voor resultaat. Daarnaast een prettige persoonlijkheid om mee te werken.

Marjolein Sleven,
Directeur, Link-itย 

ย 

"Met veel plezier met haar samengewerkt."

“Daphne kwam bij ons binnen als een jonge, ambitieuze meid die goed wist wat ze wilde. Toen ze uiteindelijk na wat omwegen voor zichzelf begon hebben we nog met veel plezier met haar samengewerkt omdat haar professionele inslag, betrokkenheid en gezelligheid op kantoor Daphne kenmerken als een fijne collega.

DAGMAR PIJNAPPELS
Directeur, SUPERMINDS creative agency

"Ontzettend bedankt voor dit prachtige document."

“Hi Daphne, Wauwwww! Wat ziet het er fantastisch uit! Hella en ik zijn mega onder de indruk. De social media strategie geeft een goed beeld van de mogelijkheden en helpt ons enorm in het bepalen van ons beleid.

Ontzettend bedankt voor dit prachtige document!”

MAARTJE HORVERS,
Eigenaresse, HondenCampus

ย 

"Bijzonder creatief en prettig mens."

“Daphne is bijzonder creatief en prettig mens om mee samen te werken. Ze gaat recht op haar doel af en wil echt het beste resultaat behalen.

Bob Smets,
Salesmanager, Link-itย 

ย 

"To the point en snel, met hart voor het vak."

“Daphne weet van aanpakken. Toen ik haar om hulp vroeg bij een merk, marketing & branding project stond haar creatieve brein meteen aan. Vol enthousiasme prikt ze zo door het vraagstuk van de klant heen en komt ze met sterke oplossingen en ideeรซn. To the point en snel, met hart voor het vak. Haar merkbeleving was een schot in de roos, de klant is meer dan tevreden en voor mij als designer was het een perfecte en complete blauwdruk voor de uitwerking. Ik kan Daphne daarom ook van harte aanbevelen.

Suzan van Daalen,
Ondernemer, Suzign

ย 

Zin om aan de slag te gaan met jouw merkbeleving?

 

merkbeleving

COMPLETE MARKETING STRATEGIE

+ Offline kennismaking
+ 2-3 strategische sessies op locatie
+ Strategisch document
+ Merkbeleving
+ Presentaties & feedback/correctie rondes
+ Complete rebranding
+ Social media strategie
+ Communicatie jaarplan & campagneplan
+ Eindpresentatie & champagne
+ Bereikbaar voor vragen via telefoon, mail en WhatsApp

ย 

ย 

ย 

Opdrachtgevers

Mallens Bouw Social Media Strategie
Hoppenbrouwers Installatietechniek, positionering werkgeversmerk, scholenmarketing en engineers aantrekken plan vn aanpak
Joore Social Media Strategi en Social Media Beheer
Nederlands Jeugdinstituut Social Media Strategie, Social Media Beheer en Werkwijze
Remoticom Branding
Solvid Ondernemen Merkstrategie, Merkpositionering en Merkidenteit
Cadmes Nieuwsbrieven, Conceptontwikkeling en Marketing Communicatie

DUS, DENK JE DAT WIJ WEL HOUT SNIJDEN MET ELKAAR?

Vul even onderstaand formulier in of stuur een DM op social.ย 

CONTACT

KVKย  ย  78309042
BTWย  ย NL003316340B10
IBANย  NL58 KNAB 0403 4796 73

——————————————

Algemene voorwaarden
Privacy Statementย 

THE BRAND UPDATE

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief:

 

MAIL & SOCIALS

Volg mij op social media via @daphnemaneschijn:ย