fbpx

Ik begrijp het… soms word je helemaal gek van alle adviezen die je krijgt over je social media tijdlijn terwijl je misschien al lang blij bent dat je überhaupt wat post….

Vanaf vandaag hoef je niet meer langer te kniezen over hoe je nu alle mogelijkheden van Instagram & LinkedIn in gaat inzetten want this is how its’s done:

Stories zijn voor sales.
In je stories deel je je aanbod, wie je bent, wat je vandaag gaat doen, waar je tegen aanloopt etc.
Eventueel kun je naar aanleiding van je stories ook gelijk hoogtepunten maken met: dit ben ik, dit is mijn werk, dit is mijn vrije tijd etc. Als je een winkel hebt deel je dus in je stories veel nieuwe collectie, combinatie tips etc. en sla je die dus op in de diverse hoogtepunten.

Reels zijn voor bereik.
Je maakt reels om nieuw publiek aan te trekken en te entertainen, maar ook om te inspireren en bijvoorbeeld tips weg te geven. In reels kun je ook je humor en creativiteit vaak kwijt. Maak hier dus ook zeker gebruik van!

Posts gebruik je om een expert status op te bouwen.
Steeds vaker zien we posts en dan met name carrousels langskomen waarin enorm veel waarde wordt gedeeld. Heel eerlijk: ik besteed best veel tijd aan mijn social media posts. Maar om nou iedere week meerdere carrousels te maken… hell no. Ik raad het aan voor kennisondernemers die veel online cursussen verkopen en waarbij Insta hun enige sales channel is.
Maar anders zou ik vooral een post maken waarin je specifieke vakkennis deelt, een standpunt inneemt, boekentips deelt etc.
Vergeet ook geen community posts te schrijven zodat je ook een kijkje achter de schermen geeft over wie jij bent, waar je tegenaan loopt etc. Zo bouw je niet alleen aan je expertise, maar tegelijkertijd ook aan je personal brand.

DM is voor connecties.
Geen betere manier om een connectie en steeds grotere community op te bouwen dan via de DM (en onder de posts). Want even een paar berichtjes op en neer en bam! een nieuwe, zeer waardevolle connectie óf klant.

Heel eerlijk, ik spreek liever af face-to-face of via zoom dan dat ik ellenlange verhalen met iemand heb in de DM. But hey, we’re all human species.

Heb jij aanvullingen of denk jij anders over de verschillende doeleinden van bovenstaande social mogelijkheden?

P.S. afbeelding = concept look & feel voor de tijdlijn van Erasmus+ NL die ik recent heb opgeleverd.